Periode: 26 september 2024 t/m 5 december 2024
Gemiste lessen kunnen op 12 december worden ingehaald. Tijdens de herfstvakantie is er geen les
Tijd: donderdagavond van 19:30 tot 22:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 8 
Leslocatie: De Heerenveense School (schilderlokaal), Heerenveen
Docent: Harmen Tulner
Kosten: € 280,00 inclusief materialen en koffie/thee
De cursus bestaat uit 10 lessen

Aanmelden voor deze cursus

 

Foto toont de schildergroep donderdagavond Realistisch schilderen in Heerenveen in de Heerenveense School

Stapsgewijs realistisch leren schilderen
Bij de cursus Realistisch tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden ligt de nadruk op het leren maken van schilderijen met een realistische en gedetailleerde voorstelling.

Door middel van leuke en stapsgewijze methoden maakt u kennis met de meest gebruikte schildertechnieken van het Realisme. De materialen die gebruikt worden zijn olieverf en acryl.

Even helemaal van de wereld
Figuratief schilderen is een ontspannende bezigheid! Het werken met kleur en vorm zorgt er voor dat u uw zinnen moet verzetten. Om te kunnen schilderen moet u andere vaardigheden in uzelf aanspreken dan gewoonlijk. Dit heeft tot gevolg dat een schilder vaak zegt dat hij/zij even helemaal van de wereld is tijdens het schilderen.

Werk van cursisten

Beginners en gevorderden
Bent u een beginner? Dan zorgt de docent voor uitdagende opdrachten die er voor zorgen dat u direct aan de slag gaat met de meest gebruikte schildertechnieken voor realistisch schilderen. Gevorderde cursisten krijgen opdrachten die wat moeilijker zijn.

U mag als cursist (beginner of gevorderd) altijd zelf bepalen wat u schildert. U hoeft dus niet het programma te volgen. In overleg met de docent kunt u uw eigen plan trekken en leerdoelen nastreven.

De docent
De docent Harmen Tulner is een enthousiaste docent die zelf al meer dan 25 jaar figuratieve schilderijen maakt. Hij beschikt over een flinke hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van realistisch schilderen.
 

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bedoeld voor jong en oud. U hoeft geen voorkennis te hebben.

Aanmelden voor deze cursus

 

Lees de algemene informatie