Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. Bekijk het overige aanbod om eventueel een andere keuze te maken.

Periode: 29 september 2023 t/m 8 december 2023
Een gemiste les kan ingehaald worden op 15 december. Tijdens de herfstvakantie is er geen les

Tijd: vrijdagmiddag van 14:00 tot 16:30 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 8
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Harmen Tulner
Kosten: € 280,00 inclusief materialen, inclusief koffie of thee.

De cursus bestaat uit 10 lessen

U leert schilderen met acrylverf en waterolieverf. Er wordt niet gewerkt met terpentine of andere schadelijke verdunningsmiddelen.

 

Leer realistisch en figuratief schilderen in Heerenveen. Vrijdagmiddag in de Heerenveense School

Realistisch leren schilderen met stapsgewijze methode
Bij de cursus Realistisch tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden op de vrijdagmiddag ligt de nadruk op het schilderen van schilderijen met een gedetailleerde voorstelling.

Door middel van een leuke stapsgewijze methode leert u werken met een monochrome onderschildering (grisaille). Deze techniek is voor beginners en gevorderden een prima methode om goed te leren schilderen. Stapsgewijs leert u omgaan met toonwaarden en kleur. De materialen die gebruikt worden zijn acryl en waterverdunbare olieverf.

Hoe krijg ik een afbeelding goed op mijn doek of paneel?
Tijdens de cursus Realistisch schilderen besteden we ook aandacht aan het overbrengen van een bestaande afbeelding (foto of tekening) op een paneel of doek. U maakt kennis met een aantal veelgebruikte reproductietechnieken waarbij een tekening of afbeelding op een slimme manier wordt overgebracht op het doek. 

Beginners en gevorderden
Bent u een beginner? Met uitdagende opdrachten gaat u direct aan de slag met eenvoudige en veel gebruikte schildertechnieken voor realistisch schilderen. Gevorderde cursisten krijgen opdrachten die wat meer kennis vragen. Het is altijd mogelijk om van het programma af te wijken. U mag als cursist (beginner of gevorderd) altijd zelf bepalen wat u schildert. In overleg met de docent kunt u uw eigen plan trekken en leerdoelen nastreven.

De docent
De docent Harmen Tulner is een enthousiaste docent die zelf al meer dan 25 jaar figuratieve schilderijen maakt. Hij beschikt over een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van realistisch schilderen.
 

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bedoeld voor jong en oud. 

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-36492381

Lees de algemene informatie