Deze cursus is inmiddels van start gegaan. Wilt u op de hoogte gehouden worden over het aanbod van Kunsthuis De Vleugel in het najaar van 2022? Maak dan gebruik van het contactformulier.

Periode: 22 april 2022 t/m 3 juni 2022
Tijdens de meivakantie is er geen les

Tijd: vrijdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 10
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Harmen Tulner
Kosten: € 150,00 inclusief materialen, inclusief koffie of thee.

De cursus bestaat uit 6 lessen

Leer figuratief en realistisch schilderen van een professionele docent en in een inspirerende omgeving in Heerenveen

Stapsgewijs realistisch leren schilderen en tekenen
Bij de cursus Realistisch tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden ligt de nadruk op het leren maken van schilderijen met een gedetailleerde voorstelling. Door middel van een leuke stapsgewijze methode leert u werken met een monochrome onderschildering (grisaille). Deze techniek is voor beginners en gevorderden een prima methode om goed te leren schilderen. U leert stapsgewijs omgaan met toonwaarden en kleur. De materialen die gebruikt worden zijn olieverf en acryl.

Hoe krijg ik een afbeelding goed op mijn doek of paneel?
Tijdens de cursus Realistisch schilderen besteden we ook aandacht aan het overbrengen van een bestaande afbeelding (foto of tekening) op de drager (doek of paneel). U maakt kennis met een aantal veelgebruikte reproductietechnieken waarbij u leert een tekening of afbeelding over te brengen op het doek. 

Verbeter uw tekenvaardigheid
Hoewel schilderen het belangrijkste onderdeel van deze cursus vormt wordt ook het tekenen niet vergeten. Tijdens deze cursus wordt een paar keer aan uw tekenvaardigheid gewerkt. Onderwerpen kunnen zijn: perspectief, portret, stilleven, compositie, dieren, etc. Ook bij de tekenopdrachten ligt de nadruk op het maken van realistische en gedetaileerde tekeningen.

De docent
De docent Harmen Tulner is een enthousiaste docent die zelf al meer dan 25 jaar figuratieve schilderijen maakt. Hij beschikt over een flinke hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van realistisch schilderen.
 

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bedoeld voor jong en oud. U hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-36492381

Lees de algemene informatie