Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. Bekijk het overige aanbod om eventueel een andere keuze te maken.

Periode: 29 september 2023 t/m 8 december 2023
Een gemiste les kan ingehaald worden op 15 december. Tijdens de herfstvakantie is er geen les

Tijd: vrijdagochtend van 10:15 tot 12:45 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 9
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Harmen Tulner
Kosten: € 280,00 inclusief materialen, inclusief koffie of thee.

De cursus bestaat uit 10 lessen 

 

Leer figuratief en realistisch schilderen van een professionele docent en in een inspirerende omgeving in Heerenveen

Stapsgewijs realistisch leren schilderen en tekenen
Bij de cursus Realistisch tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden ligt de nadruk op het leren maken van schilderijen met een gedetailleerde voorstelling. Door middel van een leuke stapsgewijze methode leert u werken met een monochrome onderschildering (grisaille). Deze techniek is voor beginners en gevorderden een prima methode om goed te leren schilderen. U leert stapsgewijs omgaan met toonwaarden en kleur. De materialen die gebruikt worden zijn olieverf en acryl.

Hoe krijg ik een afbeelding goed op mijn doek of paneel?
Tijdens de cursus Realistisch schilderen besteden we ook aandacht aan het overbrengen van een bestaande afbeelding (foto of tekening) op de drager (doek of paneel). U maakt kennis met een aantal veelgebruikte reproductietechnieken waarbij u leert een tekening of afbeelding over te brengen op het doek. 

Beginners en gevorderden
Bent u een beginner? Dan zorgt de docent voor uitdagende opdrachten die er voor zorgen dat u direct aan de slag gaat met de meest gebruikte schildertechnieken voor realistisch schilderen. Gevorderde cursisten krijgen opdrachten die wat moeilijker zijn. U mag als cursist (beginner of gevorderd) altijd zelf bepalen wat u schildert. U hoeft dus niet het programma te volgen. In overleg met de docent kunt u uw eigen plan trekken en leerdoelen nastreven.

De docent
De docent Harmen Tulner is een enthousiaste docent die zelf al meer dan 25 jaar figuratieve schilderijen maakt. Hij beschikt over een flinke hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van realistisch schilderen.
 

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bedoeld voor jong en oud. U hoeft geen voorkennis te hebben.

Lees de algemene informatie