Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. Bekijk het overige aanbod om eventueel een andere keuze te maken.

Periode: 26 september 2023 t/m 5 december 2023
Gemiste lessen kunnen op 12 december worden ingehaald. Tijdens de herfstvakantie is er geen les
Tijd: dinsdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 8 
Leslocatie: Wijkgebouw De Schuttersheuvel, Sneek
Docent: Harmen Tulner
Kosten: € 280,00 inclusief materialen en koffie/thee
De cursus bestaat uit 10 lessen

U leert schilderen met acrylverf en waterolieverf. Er wordt niet gewerkt met terpentine of andere schadelijke verdunningsmiddelen.

 

Leer schilderen en tekenen in Sneek bij Kunsthuis De Vleugel wijkcentrum De Schuttersheuvel

Stapsgewijs realistisch leren schilderen
Bij de cursus Realistisch tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden in Sneek ligt de nadruk op het leren maken van schilderijen met een gedetailleerde voorstelling.

Door middel van een leuke stapsgewijze methode leert u werken met een monochrome onderschildering (grisaille). Deze techniek is voor beginners en gevorderden een prima methode om goed te leren schilderen. Stapsgewijs leert u omgaan met toonwaarden en kleur. De materialen die gebruikt worden zijn waterverdunbare olieverf en acryl.

Hoe krijg ik een afbeelding goed op mijn doek of paneel?
Tijdens de cursus Realistisch schilderen wordt er aandacht besteed aan het overbrengen van een bestaande afbeelding (foto of tekening) op de drager (doek of paneel). U maakt kennis met een aantal veelgebruikte reproductietechnieken waarbij u leert een tekening of afbeelding over te brengen op het doek. 

Beginners en gevorderden
Bent u een beginner? Dan zorgt de docent voor uitdagende opdrachten die er voor zorgen dat u direct aan de slag gaat met de meest gebruikte schildertechnieken voor realistisch schilderen. Gevorderde cursisten krijgen opdrachten die wat moeilijker zijn.

U mag als cursist (beginner of gevorderd) altijd zelf bepalen wat u schildert. U hoeft dus niet het programma te volgen. In overleg met de docent kunt u uw eigen plan trekken en uw leerdoelen nastreven.

De docent
De docent Harmen Tulner is een enthousiaste docent die zelf al meer dan 25 jaar figuratieve schilderijen maakt. Hij beschikt over veel kennis en ervaring op het gebied van realistisch schilderen.
 

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en voor volwassenen van alle leeftijden geschikt.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-36492381.

Lees de algemene informatie  

Leer een figuratief schilderij maken tijdens de cursus realistisch schilderen