Deze cursus zal in het najaar van 2023 weer van start gaan. Wilt u een e-mail ontvangen als het nieuwe aanbod van Kunsthuis De Vleugel voor het najaar van 2023 op de website staat? Kies dan in het contactformulier voor: Houd mij op de hoogte. Bekijk het overige aanbod om eventueel een ander cursus te kiezen.

Periode: 17 januari 2023 t/m 28 maart 2023
Gemiste lessen kunnen op 4 april worden ingehaald. Tijdens de voorjaarsvakantie is er geen les
Tijd: dinsdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 8 (ruimte voor 1,5 m. afstand, mocht dat weer nodig zijn)
Leslocatie: Wijkgebouw De Schuttersheuvel, Sneek
Docent: Harmen Tulner
Kosten: € 260,00 inclusief materialen en 1 gratis consumptie. 

Leer schilderen en tekenen in Sneek bij Kunsthuis De Vleugel wijkcentrum De Schuttersheuvel

Stapsgewijs realistisch leren schilderen
Bij de cursus Realistisch tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden in Sneek ligt de nadruk op het leren maken van schilderijen met een gedetailleerde voorstelling.

Door middel van een leuke stapsgewijze methode leert u werken met een monochrome onderschildering (grisaille). Deze techniek is voor beginners en gevorderden een prima methode om goed te leren schilderen. Stapsgewijs leert u omgaan met toonwaarden en kleur. De materialen die gebruikt worden zijn olieverf en acryl.

Hoe krijg ik een afbeelding goed op mijn doek of paneel?
Tijdens de cursus Realistisch schilderen besteden we ook aandacht aan het overbrengen van een bestaande afbeelding (foto of tekening) op de drager (doek of paneel). U maakt kennis met een aantal veelgebruikte reproductietechnieken waarbij u leert een tekening of afbeelding over te brengen op het doek. 

Verbeter uw tekenvaardigheid
Hoewel schilderen het belangrijkste onderdeel van deze cursus vormt wordt ook het tekenen niet vergeten. Tijdens deze cursus wordt een paar keer aan uw tekenvaardigheid gewerkt. Onderwerpen kunnen zijn: perspectief, portret, stilleven, compositie, dieren, etc. Ook bij de tekenopdrachten ligt de nadruk op het maken van realistische en gedetaileerde tekeningen.

De docent
De docent Harmen Tulner is een enthousiaste docent die zelf al meer dan 25 jaar figuratieve schilderijen maakt. Hij beschikt over een flinke hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van realistisch schilderen.
 

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bedoeld voor jong en oud.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-36492381.

Lees de algemene informatie  

Leer een figuratief schilderij maken tijdens de cursus realistisch schilderen