Deze cursus is inmiddels gestart. Bekijk het overige aanbod om een andere keuze te maken.

In het najaar van 2022 zal deze cursus weer beginnen. Wilt u op de hoogte gebracht worden wanneer het nieuwe aanbod van Kunsthuis De Vleugel weer op de website staat? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

Periode: 20 januari 2022 t/m 31 maart 2022 Gemiste lessen kunnen op 7 april worden ingehaald.
Tijdens de voorjaarsvakantie is er geen les

Tijd: donderdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 7 (ruim voldoende ruimte voor de 1,5 m. afstand)
Leslocatie: Wijkcentrum De Spil, Sneek
Docent: Harmen Tulner
Kosten: € 250,00 inclusief materialen, koffie of thee. Bij een eventuele nieuwe lockdown in het voorjaar van 2022 ontvangt u het resterende cursusgeld terug
De cursus bestaat uit 10 lessen

Schilderend even helemaal van de wereld. Cursus Realistisch schilderen in Sneek op de donderdagochtend

Stapsgewijs realistisch leren schilderen en tekenen
Bij de cursus Realistisch tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden ligt de nadruk op het leren maken van schilderijen met een gedetailleerde voorstelling. Door middel van een leuke stapsgewijze methode leert u werken met een monochrome onderschildering (grisaille). Deze techniek is voor beginners en gevorderden een prima methode om goed te leren schilderen. Stapsgewijs leert u omgaan met toonwaarden en kleur. De materialen die gebruikt worden zijn olieverf en acryl.

Hoe krijg ik een afbeelding goed op mijn doek of paneel?
Tijdens de cursus Realistisch schilderen besteden we ook aandacht aan het overbrengen van een bestaande afbeelding (foto of tekening) op de drager (doek of paneel). U maakt kennis met een aantal veelgebruikte reproductietechnieken waarbij u leert een tekening of afbeelding over te brengen op het doek. 

Verbeter uw tekenvaardigheid
Tijdens deze cursus wordt ook aan uw tekenvaardigheid gewerkt. Onderwerpen kunnen zijn: perspectief, portret, stilleven, compositie, dieren, etc. Ook bij de tekenopdrachten ligt de nadruk op het maken van realistische en gedetaileerde tekeningen.

De docent
De docent Harmen Tulner is een enthousiaste docent die zelf al meer dan 25 jaar figuratieve schilderijen maakt. Hij beschikt over een flinke hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van realistisch schilderen.
 

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bedoeld voor jong en oud.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-36492381.

Tip: Deze cursus is inclusief materialen. Wilt u zelf kunstschildermaterialen kopen? Planting Kunstenaarsbenodigdheden geeft 10% korting op alle kunstschildersmaterialen als u aangeeft dat u een cursus volgt bij Kunsthuis De Vleugel.

Lees de algemene informatie