Deze cursus zal in het najaar van 2023 weer van start gaan. Bekijk het overige aanbod om eventueel een ander cursus te kiezen.

Periode: 18 januari 2023 t/m 29 maart 2023
Gemiste lessen kunnen op 5 april worden ingehaald. Tijdens de voorjaarsvakantie is er geen les
Tijd: woensdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 8 (ruimte voor 1,5 m. afstand, mocht dat weer nodig zijn)

Leslocatie: Wijkgebouw De Schuttersheuvel, Sneek
Docent: Harmen Tulner
Kosten: € 260,00 inclusief materialen en 1 gratis consumptie.
De cursus bestaat uit 10 lessen 

Cursus realistisch schilderen en tekenen in Sneek. Leerzaam en inspirerend.  

Stapsgewijs realistisch leren schilderen 
Bij de cursus Realistisch tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden in Sneek op de woensdagochtend ligt de nadruk op het leren maken van schilderijen met een realistische voorstelling.
Door middel van een leuke stapsgewijze methode leert u onder andere werken met een monochrome onderschildering (grisaille). Deze techniek is voor beginners en gevorderden een prima methode om goed te leren schilderen. U leert omgaan met toonwaarden en kleur. De materialen die gebruikt worden zijn olieverf en acryl.

Hoe krijg ik een afbeelding goed op mijn doek of paneel?
Tijdens de cursus Realistisch schilderen besteden we ook aandacht aan het overbrengen van een bestaande afbeelding (foto of tekening) op de drager (doek of paneel). U maakt kennis met een aantal veelgebruikte reproductietechnieken waarbij u leert een tekening of afbeelding over te brengen op het doek. U hoeft voor deze cursus dus niet heel vaardig te zijn in het tekenen.

Presentaties en demonstraties
Regelmatig gaan we het gemaakte werk van alle cursisten groepsgewijs bespreken. Respect voor elkaars beeldende uitingen staat daarbij voorop. Daarnaast zal de docent af en toe demonstreren hoe je een bepaald effect kunt realiseren. 

De docent
De docent Harmen Tulner is een enthousiaste docent die zelf al meer dan 25 jaar figuratieve schilderijen maakt. Hij beschikt over een flinke hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van realistisch schilderen.
 

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bedoeld voor jong en oud.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-36492381.

Lees de algemene informatie

Gezellig en ontspannen; de cursus realistisch schilderen in Sneek