Periode: 12 april 2022 t/m 7 juni 2022
Tijdens de meivakantie is er geen les
Tijd: dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 10 (ruim voldoende ruimte voor de 1,5m. afstand)
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 190,00 inclusief materialen, inclusief koffie of thee.
Bij een eventuele nieuwe lockdown in het voorjaar van 2022 ontvangt u het resterende cursusgeld terug
De cursus bestaat uit 8 lessen

Cursus Tekenplezier is voor iedereen. Leer tekenen op een ontspannen manier in Heerenveen.

Leren tekenen en aquarelleren
Wilt u uw tekenvaardigheden oefenen en wilt u leren omgaan met aquarelverf? Deze cursus is zeer geschikt om de kneepjes van het vak te leren. Aan de hand van leuke opdrachten maakt u zich verschillende tekenmaterialen eigen zoals grafietstift, houtskool, contékrijt en pastelkrijt. Daarbij komen het gebruik van arceren, toonwaarden, compositie, perspectief en kleurgebruik aan de orde.

Aquareltechnieken stapsgewijs leren
De tekeningen worden bij een paar opdrachten verder uitgewerkt met aquarel. Het vraagt een stapsgewijze manier van werken. Er worden twee aquareltechnieken behandeld. De cursus is op ieders instapniveau te volgen.

Tijdens de les wordt er tijd gemaakt om uw werk en dat van de andere cursisten te bespreken. Dat draagt bij aan meer kennis en ervaring op het gebied van tekenen en aquarel en een ongedwongen sfeer.

Bij de cursus ontvangt u per opdracht lesmateriaal met uitleg en voorbeelden.

Covid-19 maatregelen en uw cursusgeld
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn de groepen klein en kan er met gemak 1,5 m. afstand gehouden worden. Bij de entree is een desinfectiepompje voor de handen aanwezig. Tafels en stoelen worden vooraf en na afloop van de cursus schoongemaakt.

Het schilderlokaal van Kunsthuis De Vleugel in Heerenveen is een ruim lokaal waar voldoende afstand kan worden gehouden. Bij een eventuele nieuwe lockdown in het voorjaar van 2022 ontvangt u het resterende cursusgeld terug.

Schrijf je in voor deze cursus

Lees de algemene informatie