Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. Bekijk ons aanbod om eventueel een andere keuze te maken.

Periode: 16 april 2024 t/m 28 mei 2024
Tijdens de meivakantie is er geen les
Tijd: dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 9
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 190,00 inclusief materialen, inclusief koffie of thee.
De cursus bestaat uit 6 lessen (en extra les om in te halen op 4 juni)

Leer tekenen en aquarelleren op de dinsdagavond in Heerenveen. Voor beginners en gevorderden

Met leuke opdrachten uw tekenvaardigheid verbeteren en leren aquarelleren
Wilt u leren omgaan met aquarelverf en uw tekenvaardigheden oefenen? Deze aquarelcursus op de dinsdagavond in Heerenveen is zeer geschikt om de kneepjes van het vak te leren.

Aan de hand van leuke opdrachten maakt u zich verschillende tekenmaterialen eigen zoals grafietstift, Oost-Indische inkt, contépotlood en pastelkrijt. Deze materialen combineren goed met aquarel.

Er zullen twee opdrachten volledig op aquarel gericht zijn. Bij de opdrachten komen het werken met aquarelverf, het gebruik van arceren, toonwaarden, compositie, en atmosferisch perspectief aan de orde.

Aquareltechnieken stapsgewijs leren
De tekeningen worden bij drie opdrachten verder uitgewerkt met aquarel. Het vraagt een stapsgewijze manier van werken. Er worden twee aquareltechnieken behandeld:

  • de droge techniek om gedetailleerde aquarellen te maken;
  • de nat-in-nat aquareltechniek om expressievere en impressionistische aquarellen te maken.

Naast aquareltechnieken leert u ook meer over het materiaal dat u nodig heeft om zelf thuis een aquarel te maken. U weet na de cursus welke aquarelverf, penselen en aquarelpapier u nodig heeft en hoe het papier opgespannen wordt.

Samen het werk bespreken
Er wordt regelmatig tijdens de les over het werk gesproken, zowel door de docent als tussen de cursisten onderling. Dat draagt bij aan meer kennis en ervaring op het gebied van tekenen en aquarel en een gezellige sfeer.

Bij de cursus ontvangt u per opdracht lesmateriaal met voorbeelden en een stappenplan. De cursus is bedoeld voor cursisten met enige basiskennis tot de zeer gevorderde cursist. 

Lees de algemene informatie