Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. Bekijk ons aanbod om eventueel een andere keuze te maken.

Periode: 16 april 2024 t/m 28 mei 2024
Tijdens de meivakantie is er geen les
Tijd: dinsdagochtend van 10:15 tot 12.45 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 9
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 190,00 inclusief materialen, inclusief koffie of thee.
De cursus bestaat uit 6 lessen (en extra les om in te halen op 4 juni)

Aquarelleren voor beginners en gevorderden

Uw tekenvaardigheid verbeteren en leren aquarelleren
Wilt u leren aquarelleren en met verschillende tekenmaterialen werken? Deze cursus op de dinsdagochtend in Heerenveen is zeer geschikt om de kneepjes van het vak te leren. Aan de hand van leuke opdrachten werkt u met grafietstift, contépotlood, pastelkrijt, Oost-Indisch inkt in combinatie met aquarel.

Daarnaast voert u enkele opdrachten uit die volledig op de aquareltechniek gericht zijn. Bij de opdrachten komen het werken met aquarelverf, het gebruik van arceren, toonwaarden, compositie, en atmosferisch perspectief aan de orde.

Aquareltechnieken stapsgewijs leren
De tekeningen worden bij drie opdrachten verder uitgewerkt met aquarel. Het vraagt een stapsgewijze manier van werken. Er worden twee aquareltechnieken behandeld:

  • droge techniek om gedetailleerde aquarellen te maken.
  • nat-in-nat aquareltechniek om expressievere en impressionistische aquarellen te maken.

Naast aquareltechnieken leert u ook meer over het materiaal dat u nodig heeft om zelf thuis een aquarel te maken. U weet na de cursus welke aquarelverf, aquarelpenselen en welk aquarelpapier u nodig heeft en hoe u dit papier moet opspannen.

Samen het werk bespreken, gezellig en leerzaam
Er wordt tijdens de les tussentijds over het werk gesproken, zowel door de cursisten als met de docent. Dat draagt bij aan meer kennis en ervaring op het gebied van tekenen en aquarel en een ongedwongen sfeer.

Bij de cursus ontvangt u per opdracht lesmateriaal met uitleg en voorbeelden. De cursus is voor beginners en gevorderden. Een beetje ervaring op het gebied van tekenen is wel handig.

Lees de algemene informatie