Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. Bekijk ons aanbod om eventueel een andere keuze te maken.

Periode: 24 september 2024 t/m 3 december 2024
Een gemiste les kan ingehaald worden op 10 december. Tijdens de herfstvakantie is er geen les

Tijd: dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 9
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 280,00 inclusief materialen, koffie of thee
De cursus bestaat uit 10 lessen 

Op een ontspannen wijze leren schilderen en tekenen in Heerenveen bij Kunsthuis De Vleugel

Ontwikkel uw creativiteit tijdens de cursus tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden op de dinsdagavond
Aan de hand van leuke en inspirerende opdrachten leert u omgaan met compositie, perspectief, kleur en toonwaarden waardoor u steeds beter vat krijgt op de mogelijkheden van het tekenen en schilderen. Daarbij worden tijdens deze cursus verschillende werkmethodes onder de loep genomen.

Beginners en gevorderden
De beginners krijgen tijdens de cursus uitleg over de basis van het tekenen en schilderen. U ontvangt een programma dat past bij uw instapniveau.  Ieder ontvangt een stappenplan met nuttige informatie die tijdens de les verder wordt uitgelegd. De gevorderde cursisten kunnen zich meer gaan specialiseren en krijgen daarbij persoonlijke begeleiding.

Leren van andere kunstenaars en kunststromingen
Er worden in het programma enkele opdrachten gegeven die inhaken op verschillende stijlen van kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. U leert zo verschillende kunststromingen kennen, de reden waarom een kunstenaar op deze wijze is gaan werken en de stappen die nodig zijn om zelf in die stijl of techniek tot een verassend resultaat te komen. Ook krijgt u handige tips voor het tekenen/schilderen van de menselijke figuur, het gebruik van kleuren, en hoe de achtergrond kan bijdragen aan je hoofdonderwerp.

Werk bespreken
Er wordt tijdens de les vaak tussentijds over het werk gesproken, zowel met cursisten als met de docent. Dat draagt bij aan meer kennis en ervaring op het gebied van tekenen en schilderen en een ongedwongen sfeer.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-49788215

Lees de algemene informatie