Periode: 18 januari 2022 t/m 29 maart 2022
Gemiste lessen kunnen op 5 april worden ingehaald. Tijdens de voorjaarsvakantie is er geen les
Tijd: dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 8 (ruim voldoende ruimte voor de 1,5 m. afstand)
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 250,00 inclusief materialen, koffie of thee. Bij een eventuele nieuwe lockdown in het voorjaar van 2022 ontvangt u het resterende cursusgeld terug
De cursus bestaat uit 10 lessen

Cursus tekenen en schilderen. Leerzaam en ontspannend.

Ontwikkel uw creativiteit tijdens de cursus tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden op de dinsdagavond
Aan de hand van leuke en inspirerende opdrachten leert u omgaan met compositie, perspectief, kleur en toonwaarden waardoor u steeds beter vat krijgt op de mogelijkheden van het tekenen en schilderen. Daarbij worden tijdens deze cursus verschillende werkmethodes onder de loep genomen.

De beginners ontvangen de eerste 4 lessen uitleg over de basis van het tekenen en schilderen. Vervolgens loopt het programma gelijk op met het programma van de gevorderden maar dan in vereenvoudigde vorm. Ieder ontvangt een stappenplan met nuttige informatie die tijdens de les verder wordt uitgelegd. De gevorderde cursisten kunnen zich meer gaan specialiseren en krijgen daarbij persoonlijke begeleiding.

Leren van andere kunstenaars en kunststromingen
Er worden in het programma enkele opdrachten gegeven die inhaken op verschillende stijlen van kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. U leert zo verschillende kunststromingen kennen, de reden waarom een kunstenaar op deze wijze is gaan werken en de stappen die nodig zijn om zelf in die stijl of techniek tot een verassend resultaat te komen. Ook krijgt u handige tips voor het tekenen/schilderen van de menselijke figuur, het opzetten van een stilleven en hoe de achtergrond kan bijdragen aan je hoofdonderwerp.

Er wordt tijdens de les veel tussentijds over het werk gesproken, zowel door de cursisten als met de docent. Dat draagt bij aan meer kennis en ervaring op het gebied van tekenen en schilderen en een ongedwongen sfeer.

Covid-19 maatregelen en uw cursusgeld

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn de groepen klein en kan er met gemak 1,5 m. afstand gehouden worden. Bij de entree is een desinfectiepompje voor de handen aanwezig. Tafels en stoelen worden vooraf en na afloop van de cursus schoongemaakt. Het schilderlokaal van Kunsthuis De Vleugel in Heerenveen is een ruim lokaal waar voldoende afstand kan worden gehouden.

Bij een eventuele nieuwe lockdown in het voorjaar van 2022 ontvangt u het resterende cursusgeld terug.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-49788215

Schrijf je in voor deze cursus

Lees de algemene informatie