Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. Bekijk ons aanbod om eventueel een andere keuze te maken.

Periode: 24 september 2024 t/m 3 december 2024
Een gemiste les kan ingehaald worden op 10 december. Tijdens de herfstvakantie is er geen les

Tijd: dinsdagochtend van 10:15 tot 12:45 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 9
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 280,00 inclusief materialen, koffie of thee
De cursus bestaat uit 10 lessen 

Leerzaam en ontspannen; de cursus tekenen en schilderen op de dinsdagochtend in Heerenveen

Ontwikkel uw creativiteit tijdens de cursus tekenen en schilderen 
Aan de hand van leuke en inspirerende opdrachten leert u omgaan met compositie, perspectief, kleur en toonwaarden waardoor u steeds beter vat krijgt op de mogelijkheden van het tekenen en schilderen. Daarbij worden tijdens deze cursus tekenen en schilderen verschillende werkmethodes onder de loep genomen.

Voor beginners en gevorderden
De beginners doorlopen voor een deel een eigen programma waarbij de basis van het tekenen en schilderen wordt uitgelegd. Een ander deel van het programma loopt gelijk op met het programma van de gevorderden maar dan in vereenvoudigde vorm. Iedereen ontvangt een stappenplan met nuttige informatie die tijdens de les verder wordt uitgelegd. De gevorderden ontwikkelen door de opdrachten en contact met elkaar hun mogelijkheden. Zij kunnen zich meer gaan specialiseren en krijgen daarbij persoonlijke begeleiding.

Leren van andere kunstenaars en kunststromingen
Er worden in het programma enkele opdrachten gegeven die inhaken op verschillende stijlen van kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. U leert zo verschillende kunststromingen kennen, de reden waarom een kunstenaar op deze wijze is gaan werken en de stappen die nodig zijn om zelf in die stijl of techniek tot een verassend resultaat te komen. Ook krijgt u handige tips voor het tekenen/schilderen van de menselijke figuur, het gebruik van atmosferisch perspectief in het landschap en hoe de achtergrond kan bijdragen aan je hoofdonderwerp.

Er wordt tijdens de les veel tussentijds over het werk gesproken, zowel door de cursisten onderling als met de docent. Dat draagt bij aan meer kennis en ervaring op het gebied van tekenen en schilderen en een ongedwongen sfeer.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-49788215.

Lees de algemene informatie