Deze cursus zal in het najaar van 2023 weer van start gaan. Wilt u een e-mail ontvangen als het nieuwe aanbod van Kunsthuis De Vleugel voor het najaar van 2023 op de website staat? Kies dan in het contactformulier voor: Houd mij op de hoogte. Bekijk het overige aanbod om eventueel een ander cursus te kiezen.

Periode: 16 januari 2023 t/m 27 maart 2023
Gemiste lessen kunnen op 3 april worden ingehaald. Tijdens de voorjaarsvakantie is er geen les
Tijd: maandagavond van 19:30 tot 22:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 10 (ruimte voor 1,5 m. afstand, mocht dat weer nodig zijn)
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 260,00 inclusief materialen, koffie of thee.
De cursus bestaat uit 10 lessen

Ontwikkel je creativiteit tijdens de cursus voor beginners en gevorderden
Aan de hand van leuke en inspirerende opdrachten leert u omgaan met compositie, perspectief, kleur en toonwaarden waardoor u steeds beter vat krijgt op de mogelijkheden van het tekenen en schilderen. Daarbij worden  tijdens deze cursus verschillende werkmethodes onder de loep genomen.

Beginners en gevorderden
De beginners ontvangen de eerste 4 lessen uitleg over de basis van het tekenen en schilderen. Vervolgens loopt het programma gelijk op met het programma van de gevorderden maar dan in vereenvoudigde vorm. Iedere cursist ontvangt een stappenplan met nuttige informatie die tijdens de les verder wordt uitgelegd.
De gevorderden kunnen zich meer gaan specialiseren en krijgen daarbij persoonlijke begeleiding.

Veel variatie in stijlen en technieken
Er worden in het programma enkele opdrachten gegeven die inhaken op verschillende stijlen van kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. U leert zo verschillende kunststromingen kennen, de reden waarom een kunstenaar op deze wijze is gaan werken en de stappen die nodig zijn om zelf in die stijl of techniek tot een verassend resultaat te komen. Ook krijgt u handige tips voor het tekenen/schilderen van de menselijke figuur, het opzetten van een stilleven en hoe de achtergrond kan bijdragen aan je hoofdonderwerp.

Samen werk bespreken: leerzaam!
Er wordt tijdens de les veel tussentijds over het werk gesproken, zowel door de cursisten als met de docent. Dat draagt bij aan meer kennis en ervaring op het gebied van tekenen en schilderen en een ongedwongen sfeer.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-49788215

Lees de algemene informatie