Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. Bekijk ons aanbod om eventueel een andere keuze te maken.

Periode: 23 september 2024 t/m 2 december 2024
Een gemiste les kan ingehaald worden op 9 december. Tijdens de herfstvakantie is er geen les
Tijd: maandagavond van 19:30 tot 22:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 9
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 280,00 inclusief materialen, koffie of thee
De cursus bestaat uit 10 lessen 

 

Ontwikkel uw creativiteit tijdens de cursus voor beginners en gevorderden
Aan de hand van leuke en inspirerende opdrachten leert u omgaan met compositie, perspectief, kleur en toonwaarden waardoor u steeds beter vat krijgt op de mogelijkheden van het tekenen en schilderen. Daarbij worden  tijdens deze cursus verschillende werkmethodes onder de loep genomen.

Beginners en gevorderden
De beginners ontvangen d.m.v. opdrachten uitleg over de basis van het tekenen en schilderen. Een deel van het programma loopt gelijk op met het programma van de gevorderden maar dan in vereenvoudigde vorm. Iedere cursist ontvangt een stappenplan met nuttige informatie die tijdens de les verder wordt uitgelegd.
De gevorderden krijgen opdrachten waarbij zij worden uitgedaagd tot verschillende schildermethodes. Zij kunnen zich meer gaan specialiseren en krijgen daarbij persoonlijke begeleiding.

Veel variatie in stijlen en technieken
Er worden in het programma enkele opdrachten gegeven die inhaken op verschillende stijlen van kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. U leert zo verschillende kunststromingen kennen, de reden waarom een kunstenaar op deze wijze is gaan werken en de stappen die nodig zijn om zelf in die stijl of techniek tot een mooi resultaat te komen. Ook krijgt u handige tips voor het tekenen/schilderen van de menselijke figuur en het landschap. Een slim gebruik van kleuren, toonwaarden en compositie komen altijd aan de orde zodat het een tweede natuur wordt.

Samen werk bespreken: leerzaam!
Er wordt tijdens de les veel tussentijds over het werk gesproken, met cursisten onderling en met de docent. Dat draagt bij aan meer kennis, ervaring en bewustwording op het gebied van tekenen en schilderen en een ongedwongen sfeer.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-49788215

Lees de algemene informatie