Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. U kunt op de reservelijst geplaatst worden voor deze cursus. Dat kunt u doen door de optie ‘Reservelijst’ te kiezen op onze contactpagina. Geef daarbij aan om welke cursus het gaat. Wij nemen contact met u op als er een plaats vrijkomt. Uw opgave is geheel vrijblijvend.

Bekijk hier ons overige aanbod.

Periode: 21 september 2022 t/m 30 november 2022
Gemiste lessen kunnen op 6 december worden ingehaald. Tijdens de herfstvakantie is er geen les

Tijd: woensdagochtend van 10:15 tot 12:45 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 9 (ruimte voor 1,5 m. afstand, mocht dat weer nodig zijn)
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 260,00 inclusief materialen, inclusief koffie of thee.

De cursus bestaat uit 10 lessen

Woensdagochtend in Heerenveen teken- en schildercursus.

Leren schilderen en tekenen voor beginners en gevorderden in Heerenveen
Aan de hand van leuke en inspirerende opdrachten leert u omgaan met compositie, perspectief, kleur en toonwaarden waardoor u steeds beter vat krijgt op de mogelijkheden van het tekenen en schilderen. Daarbij worden tijdens deze cursus verschillende werkmethodes onder de loep genomen.

Geschikt voor beginners en gevorderden
De beginners ontvangen de eerste 4 lessen uitleg over de basis van het tekenen en schilderen. Vervolgens loopt het programma gelijk op met het programma van de gevorderden maar dan in vereenvoudigde vorm. Ieder ontvangt een stappenplan met nuttige informatie die tijdens de les verder wordt uitgelegd. De gevorderden kunnen zich meer gaan specialiseren en krijgen daarbij persoonlijke begeleiding.

Leren van andere kunstenaars en kunststromingen
Er worden in het programma enkele opdrachten gegeven die inhaken op verschillende stijlen van kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. U leert zo verschillende kunststromingen kennen, de reden waarom een kunstenaar op deze wijze is gaan werken en de stappen die nodig zijn om zelf in die stijl of techniek tot een verassend resultaat te komen. Ook krijgt u handige tips voor het tekenen/schilderen van de menselijke figuur, het opzetten van een stilleven en hoe de achtergrond kan bijdragen aan je hoofdonderwerp.

Er wordt tijdens de les veel tussentijds over het werk gesproken, zowel door de cursisten als met de docent. Dat draagt bij aan meer kennis en ervaring op het gebied van tekenen en schilderen en een ongedwongen sfeer.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-49788215

Lees de algemene informatie