Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. Bekijk ons aanbod om eventueel een andere keuze te maken.

Periode: 25 september 2024 t/m 4 december 2024
Een gemiste les kan ingehaald worden op 11 december. Tijdens de herfstvakantie is er geen les

Tijd: woensdagochtend van 10:15 tot 12:45 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 9
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 280,00 inclusief materialen, koffie of thee
De cursus bestaat uit 10 lessen 

 

Woensdagochtend in Heerenveen teken- en schildercursus.

Leren schilderen en tekenen voor beginners en gevorderden in Heerenveen
Aan de hand van leuke en inspirerende opdrachten leert u omgaan met compositie, perspectief, kleur en toonwaarden waardoor u steeds beter vat krijgt op de mogelijkheden van het tekenen en schilderen. Daarbij worden tijdens deze cursus verschillende werkmethodes onder de loep genomen. In ieder seizoen is het programma weer anders.

Geschikt voor beginners en gevorderden
De beginners ontvangen hun lesprogramma waarbij zij uitleg krijgen over de basis van het tekenen en schilderen. Een deel van het programma loopt gelijk op met het programma van de gevorderden maar dan in vereenvoudigde vorm. Ieder ontvangt een stappenplan met nuttige informatie die tijdens de les verder wordt uitgelegd. De gevorderden kunnen door de diversiteit aan opdrachten hun creatieve mogelijkheden vergroten. Ook kunnen zij zich meer gaan specialiseren en krijgen daarbij persoonlijke begeleiding.

Leren van andere kunstenaars en kunststromingen
In het programma worden er enkele opdrachten gegeven die inhaken op verschillende stijlen van kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. U leert zo verschillende kunststromingen kennen, de reden waarom een kunstenaar op deze wijze is gaan werken en wat er nodig is om zelf in die stijl of techniek tot een verassend resultaat te komen. Ook krijgt u handige tips voor het tekenen/schilderen van de menselijke figuur en wat er komt kijken bij het schilderen van een landschap. Kleur en toonwaarden kunnen daarbij op een slimme manier worden ingezet.

Er wordt tijdens de les tussentijds over het werk gesproken, soms bij aanvang van de les maar meestal tussentijds. Dat draagt bij aan een prettige uitwisseling op het gebied van tekenen en schilderen en een ongedwongen sfeer.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-49788215

Lees de algemene informatie