Periode: 8 september t/m 17 november 2021
Tijd: woensdagmiddag 13:30-16:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 10 (ruim voldoende ruimte voor de 1,5 m. afstand)
Doelgroep: 55+ senioren, alleenstaanden en minima uit Haskerdijken en omgeving
Leslocatie: Haskerdijken, Dorpshuis It Deelshûs, Tolvepaed 2
Docent: Marije Bouman
Kosten: € 95,00 inclusief materialen, koffie en thee. Bij een eventuele nieuwe lockdown in het najaar van 2021 ontvangt u het resterende cursusgeld terug
De cursus bestaat uit 10 lessen

Cursus Tekenplezier is voor iedereen. Cursus voor een speciale doelgroep in Haskerdijken

Tekenvaardigheid vergroten aan de hand van leuke opdrachten
Deze tekencursus is bedoeld om uw tekenvaardigheid te vergroten en voor de gezelligheid. Nu ons sociale leven door de coronamaatregelen op een laag pitje heeft gestaan is het inspirerend om op deze wijze weer met een kleine groep samen te kunnen komen.

Speciaal voor de inwoners van Haskerdijken en omstreken is deze cursus opgezet om goed les te kunnen krijgen in het tekenen en ter bevordering van het sociale leven in en rond het dorp. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Dankzij een subsidie van de gemeente Heerenveen is deze cursus voor een gereduceerd tarief mogelijk.

Tijdens de opdrachten worden verschillende materialen gebruikt zoals contékrijt, potlood, pastelkrijt, houtskool en Oost-Indische inkt. U leert hoe u een onderwerp in verhouding tekent en evenwichtig op het vlak zet. Ook leert u met toonwaarden en arceringen te tekenen. We gaan o.a. werken aan figuur- en portrettekenen, het tekenen van iets fantasievols in een boom en een leuke perspectiefoefening. Na afronding van iedere opdracht wordt deze met elkaar in de groep besproken.

Covid-19 maatregelen en uw cursusgeld

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn de groepen klein en kan er met gemak 1,5 m. afstand gehouden worden. Bij de entree is een desinfectiepompje voor de handen aanwezig. Tafels en stoelen worden vooraf en na afloop van de cursus schoongemaakt. Het schilderlokaal van Kunsthuis De Vleugel in Haskerdijken is een ruim lokaal waar voldoende afstand kan worden gehouden.

Bij een eventuele nieuwe lockdown in het najaar van 2021 ontvangt u het resterende cursusgeld terug.

Deze cursus wordt gesubsidieerd door de Gemeente Heerenveen.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-49788215.

Schrijf je in voor deze cursus

Lees de algemene informatie