Kunsthuis De Vleugel docent Harmen Tulner

Harmen Tulner is een bevlogen eerstegraads tekendocent met veel praktijkervaring op het gebied van tekenen en schilderen. Zelf heeft Harmen sinds zijn afstuderen aan de kunstacademie veel verschillende schilderstijlen beoefend. Tezamen met een passie voor beeldende kunst en een uitgebreide materiaalkennis is Harmen een docent die veel te bieden heeft voor elke cursist.

Een goede teken- en schildercursus is leerzaam, inspirerend en gezellig. Met de vaardigheden die u opdoet tijdens de cursussen van Kunsthuis De Vleugel zult u zich ook buiten de cursus beeldend sneller ontwikkelen.

Naast zijn docentschap is Harmen ook beeldend kunstenaar. Hij maakt schilderijen van droomachtige stillevens en geabstraheerde mensfiguren in zijn kenmerkende stijl.

Tijdens de cursus tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden biedt Harmen een programma aan met leerzame opdrachten. Wanneer er gestart wordt met een opdracht dan krijgt u een korte uitleg en een methode waarmee het best gewerkt kan worden. Soms geeft hij daarbij een demonstratie. De basisbeginselen worden nooit uit het oog verloren. Door telkens het belang van compositie, perspectief, toonwaarden, kleurgebruik en materiaaltoepassingen naar voren te halen, maken de cursisten zich het tekenen en schilderen steeds meer eigen. Op die manier wordt het een instrument tot zelfexpressie.

Opleiding: Academie Minerva Groningen, afgestudeerd in 1996, Docent Beeldende Kunst & Vormgeving 1e graad.

Voorbeeld van een schilderij die door de docent is gemaaktExposities: Afgelopen jaren exposeerde Harmen in de volgende galeries: Galerie Vieleers, Galerie Goutum, Galerie Het Raadhuis en Galerie Alta Bosca. Zijn werk is tevens vertegenwoordigd in de collectie van het Museum Belvedere.

Website: www.harmentulner.nl

Marije Bouman is een CRKBO geregistreerd docent
Harmen Tulner is een CRKBO geregistreerd docent.