Tijdens de cursus fijnschilderen op de vrijdagochtend leert u natuurgetrouwe schilderijen maken

De cursus bestaat uit 12 lessen.

Periode: vrijdag 20 september 2019  t/m vrijdag 13 december 2019
Tijd: vrijdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 8
Leslocatie: Heerenveense School (tekenlokaal), Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen (zie ook de pagina De locaties)
Docent: Harmen Tulner
Kosten: € 250,00 inclusief materialen, koffie/thee

Fijnschilderen voor beginners en gevorderden vrijdagochtend

Het begrip fijnschilderen staat voor een manier van schilderen waarbij de voorstelling van het schilderij gedetailleerd wordt uitgewerkt. Het resultaat is een schilderij dat heel natuurgetrouw overkomt. Fijnschilderen is zo leuk omdat je langer op een schilderij doorwerkt. Fijnschilderen wordt vaak toegepast bij het maken van een stilleven. Maar u kunt ook een foto meenemen naar de cursus en deze naschilderen en gedetailleerd uitwerken. Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Wat gaan we doen tijdens deze cursus fijnschilderen in Heerenveen?

U kiest een onderwerp. We bespreken de opbouw van het schilderij en kiezen daarbij de materialen die geschikt zijn. Houd er rekening mee dat er ongeveer zes lessen aan het schilderij gewerkt wordt. Diverse werkmethoden komen aan de orde. Hoe bouw je een schilderij op om tot een gedetailleerd eindresultaat te komen? Uiteraard gaan we uitvoerig in op diverse schildertechnieken zoals bijvoorbeeld:

  • gebruik van kleur
  • kleuren mengen
  • glaceren
  • gebruik van schilder mediums
  • corrigeren
  • penseelvoering
  • etc.

Tijdens deze cursus kunt u gebruik maken van de door de docent aangeboden (stapsgewijze) opdrachten of aan de slag gaan met uw eigen gekozen onderwerp en schilderij. In beide gevallen zal de docent u helpen om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Over de lesruimte

De lesruimte (het tekenlokaal van de Heerenveens School) is op een prachtige locatie en van alle gemakken voorzien. Ook is deze goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een ruime parkeergelegenheid voor de deur aanwezig met een tarief van €1,20 per uur. Er is een groot gratis parkeerterrein achter de K.R. Poststraat 121. Vanaf daar is het ca. 800 meter lopen.

Aanmelden

Contactformulier:

Maak gebruik van het contactformulier van deze website.

Bellen mag natuurlijk ook: 06-36492381

Lees de algemene informatie.
Meer informatie over de leslocatie.