Deze cursus heeft de maximale hoeveelheid cursisten bereikt en is vol. Deze cursus wordt in het voorjaar van 2022 ook aangeboden op de vrijdagmiddag van 13:30 tot 16:00.  Bekijk het overige aanbod om een andere keuze te maken.

Periode: 21 januari 2022 t/m 1 april 2022
Gemiste lessen kunnen op 8 april worden ingehaald. Tijdens de voorjaarsvakantie is er geen les
Tijd: vrijdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur (2,5 uur)
Aantal cursisten: maximaal 8 (voldoende ruimte voor de 1,5m. afstand)
Leslocatie: Heerenveense School (schilderlokaal)
Docent: Harmen Tulner
Kosten: € 250,00 inclusief materialen, inclusief koffie of thee. Bij een eventuele nieuwe lockdown in het voorjaar van 2022 ontvangt u het resterende cursusgeld terug

De cursus bestaat uit 10 lessen

Gezellig en ontspannen; de cursus realistisch (fijn)schilderen en tekenen in Heerenveen op de vrijdagochtend

Stapsgewijs realistisch leren schilderen en tekenen
Bij de cursus Realistisch tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden ligt de nadruk op het leren maken van schilderijen met een gedetailleerde voorstelling. Door middel van een leuke stapsgewijze methode leert u werken met een monochrome onderschildering (grisaille). Deze techniek is voor beginners en gevorderden een prima methode om goed te leren schilderen. Stapsgewijs leert u omgaan met toonwaarden en kleur. De materialen die gebruikt worden zijn olieverf en acryl.

Hoe krijg ik een afbeelding goed op mijn doek of paneel?
Tijdens de cursus Realistisch schilderen besteden we ook aandacht aan het overbrengen van een bestaande afbeelding (foto of tekening) op de drager (doek of paneel). U maakt kennis met een aantal veelgebruikte reproductietechnieken waarbij u leert een tekening of afbeelding over te brengen op het doek. 

Verbeter uw tekenvaardigheid
Hoewel schilderen het belangrijkste onderdeel van deze cursus vormt wordt ook het tekenen niet vergeten. Tijdens deze cursus wordt een paar keer aan uw tekenvaardigheid gewerkt. Onderwerpen kunnen zijn: perspectief, portret, stilleven, compositie, dieren, etc. Ook bij de tekenopdrachten ligt de nadruk op het maken van realistische en gedetaileerde tekeningen. 

De docent
De docent Harmen Tulner is een enthousiaste docent die zelf al meer dan 25 jaar figuratieve schilderijen maakt. Hij beschikt over een flinke hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van realistisch schilderen.
 

Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bedoeld voor jong en oud.

Covid-19 maatregelen en uw cursusgeld

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn de groepen klein en kan er met gemak 1,5 m. afstand gehouden worden. Bij de entree is een desinfectiepompje voor de handen aanwezig. Tafels en stoelen worden vooraf en na afloop van de cursus schoongemaakt. Het schilderlokaal van Kunsthuis De Vleugel in Heerenveen is een ruim lokaal waar voldoende afstand kan worden gehouden.

Bij een eventuele nieuwe lockdown in het voorjaar van 2022 ontvangt u het resterende cursusgeld terug.

Heeft u nog vragen? Bel de docent. Tel. nr.: 06-36492381

Lees de algemene informatie