Deze afbeelding toont de route naar De Heerenveense School, de locatie waar Kunsthuis De Vleugel is gevestigd.
Klik op de afbeelding om deze te bekijken.

Routebeschrijving Heerenveense School: In De Heerenveense School is ook het cursusatelier van Kunsthuis De Vleugel gevestigd. Het adres is:

Minckelersstraat 11,
8442 CE Heerenveen.

Waar vind ik de lokalen?

  • Het schilderlokaal bevindt zich op de eerste etage. Deze is momenteel alleen bereikbaar per trap. Deze monumentale trap ziet u direct wanneer u binnenkomt. Boven aan de trap slaat u linksaf. Het schilderlokaal is de eerst deur rechts na de klapdeuren.
  • Het Keramieklokaal is op de begane grond. Zodra u binnenkomt via de hoofdingang, neemt u de gang rechts. Die loopt u  helemaal uit. Dan vindt u aan het eind van de gang aan uw linkerhand een deur, die gaat u binnen en dan is het daarna meteen rechts.

U komt met de trein: de eenvoudige route vanaf het station Heerenveen
(rode route op het kaartje)
Vanaf NS-station Heerenveen te voet: het is ongeveer 10 minuten lopen.

U loopt het station uit rechtdoor richting het centrum. Over de ophaalbrug. Nu bent u in de K. R. Poststraat. U blijft de K. R. Poststraat volgen tot u bij een rotonde komt. Daar slaat u rechts af. U loopt alsmaar rechtdoor. U passeert een gracht, dit is de Lindegracht. U loopt 50 m. rechtdoor na de Lindegracht en ziet dan aan uw rechterhand het parkeerplein en de ingang van de Heerenveense school met een grote golvende metalen luifel erboven. In de Heerenveense School is het Museum Heerenveen en de VVV gevestigd.

U komt met de auto
Vanaf afslag 12, Heerenveen-Centrum (A32): Bij de eerste stoplichten gaat u rechtdoor richting centrum en station. Bij de tweede rotonde gaat u linksaf. Na de gracht bij het eerste parkeerpleintje rechts vindt u De Heerenveense School. Het pleintje heet Minckelersstraat. Het is helaas niet toegestaan om gebruik te maken van de personeelsparkeerplaats achter het museum.

Er is een ruime parkeerplaats voor de deur aanwezig. Het parkeertarief is overdag €1,70 per uur en vanaf 20:00 uur gratis.

Alternatieve gratis parkeerplaats voor 18.00

Overdag kan men gratis parkeren bij het parkeerterrein vlakbij huisartsenpraktijk De Compaenen, aan het einde van de Veldschans.

Zet uw navigatie op het volgende adres:
Veldschans 115
8448 EX Heerenveen

Vanaf daar is het ca. 8 minuten lopen (blauwe lijn op het kaartje). U loopt langs de hoge flat tot aan de gracht Nieuwburen. U slaat linksaf en volgt de gracht ca. 400m. tot u de Van Kleffenslaan kruist. Daar slaat u linksaf. Na ca. 50 m. ziet u het parkeerplein en de ingang met een grote golvende metalen luifel erboven. Het schilderlokaal bevindt zich op de eerste etage, links van de trap en is ook met de lift bereikbaar.