Waar kan ik parkeren en wat is de route naar Kunsthuis De Vleugel
Klik op de afbeelding om te vergroten

Routebeschrijving Heerenveense School: In De Heerenveense School is ook het cursusatelier van Kunsthuis De Vleugel gevestigd. Het adres is:

Minckelersstraat 11,
8442 CE Heerenveen.

U komt met de trein: de eenvoudige route vanaf het station Heerenveen
(rode route op kaartje rechts)
Vanaf NS-station Heerenveen te voet: het is ongeveer 10 minuten lopen. U loopt het station uit rechtdoor richting het centrum. Over de ophaalbrug. Nu bent u in de K. R. Poststraat. U blijft de K. R. Poststraat volgen tot u bij een rotonde komt. Daar slaat u rechts af. U loopt alsmaar rechtdoor. U passeert een gracht, dit is de Lindegracht. U loopt 50 m. rechtdoor na de Lindegracht en ziet dan aan uw rechterhand het parkeerplein en de ingang van de Heerenveense school met een grote golvende metalen luifel erboven. Het schilderlokaal bevindt zich op de eerste etage, links van de trap. Deze is ook met de lift bereikbaar.

U komt met de trein: de snelle route vanaf het station Heerenveen
(oranje route op kaartje rechts)
Vanaf NS-station Heerenveen te voet: het is ongeveer 9 minuten lopen. U loopt het station uit rechtdoor richting het centrum. Over de ophaalbrug. Na de brug nog ca. 50 m. en dan gaat u naar rechts, langs het gemeentehuis richting centrum. U steekt de gracht over en loopt daarna links langs de gracht. U volgt daar het Van Harenspad tot de autobrug en gaat daar naar rechts de Van Kleffenslaan in. Aan uw rechterhand ziet u het complex van de Heerenveense School. Na ca. 50 m. ziet u het parkeerplein en de ingang met een grote golvende metalen luifel erboven. Het schilderlokaal bevindt zich op de eerste etage, links van de trap. Deze is ook met de lift bereikbaar.

U komt met de auto
Vanaf afslag 12, Heerenveen-Centrum (A32): Bij de eerste stoplichten gaat u rechtdoor richting centrum en station. Bij de tweede rotonde gaat u linksaf. Na de gracht bij het eerste parkeerpleintje rechts vindt u De Heerenveense School. Het pleintje heet Minckelersstraat. Het is helaas niet toegestaan om gebruik te maken van de personeelsparkeerplaats achter het museum. Het schilderlokaal bevindt zich op de eerste etage, links van de trap en is ook met de lift bereikbaar.

Er is een ruime parkeerplaats voor de deur aanwezig. Het parkeertarief is overdag €1,70 per uur en vanaf 20:00 uur gratis.

Alternatieve gratis parkeerplaats voor 18.00

Overdag kan men gratis parkeren bij het parkeerterrein vlakbij huisartsenpraktijk De Compaenen, aan het einde van de Veldschans.

Zet uw navigatie op het volgende adres:
Veldschans 115
8448 EX Heerenveen

Vanaf daar is het ca. 8 minuten lopen (blauwe lijn op het kaartje). U loopt langs de hoge flat tot aan de gracht Nieuwburen. U slaat linksaf en volgt de gracht ca. 400m. tot u de Van Kleffenslaan kruist. Daar slaat u linksaf. Na ca. 50 m. ziet u het parkeerplein en de ingang met een grote golvende metalen luifel erboven. Het schilderlokaal bevindt zich op de eerste etage, links van de trap en is ook met de lift bereikbaar.